Vinbonden der trives som outsider til de store etablerede vinslotte og regioner

Jeg har lyst til at fortælle dig en lille smule baggrundshistorie om min vingård.

Le Raït kommer af det arabiske raïs som betyder noget i retning af landsbyens chef. Eftersom min oldefar var en ret bestemt herre, så passer det navn nok egentlig ganske glimrende. Pudsigt var både min farfar og efter ham min far begge to borgmestre igennem ca. 20 år i den lokale kommune.Jeg har lyst til at fortælle dig en lille smule baggrundshistorie om min vingård.

Le Raït startede ud med at være et husmandssted med dyr, afgrøder, skov og vin. Og den helhedstænkning har faktisk mange paralleller til i dag. For mig handler det stadig om at lave vine ved at forstå de lokale omgivelser og at kunne se de røde tråde gennem jordbund, natur, historie og kultur. Og hvordan det hele kombineres i en flaske vin.

Ligesom med så meget andet antænder denne forståelse først gnister, når man befinder sig midt i det hele – når man står med fødderne plantet i den kalkholdige lerjord en lun sensommerdag, med druesaften løbende ned ad hænderne, mens man smager på de druer, der skal høstes om et øjeblik.

Jeg har ikke tal på, hvor mange gange, jeg allerede som en lille dreng har nydt at gå i vinmarken under den bløde eftermiddagssol. Eller hvor ofte vi har spist stor middag og festet med holdet af vinhøstere efter endt hårdt og lykkeligt arbejde.

Netop denne glæde er også det, jeg genfinder ved at lave vinsmagninger. Fordi her får jeg lov til overfor et engageret publikum at fortælle om alle de ting, der begejstrer mig så meget ved livet på vingård og arbejdet som vinbonde. Og jeg kan fornemme, at min entusiasme også smitter af på mine gæster. Fx som da Svend forleden dag sagde:

”Det var en fantastisk oplevelse med en engageret vinbonde, som meget levende fortalte om sin hverdag og sine vine”

Jeg håber, vi ses snart.

Click to view slideshow.

 

Skriv en kommentar

Søg