Vil du være vinmarksejer?

VIL DU VÆRE MEDEJER AF 3,2 HEKTAR BIODYNAMISKE VINMARKER I SYDVESTFRANKRIG?

En lille håndfuld biodynamiske vinmarker i regionen Marmande syd for Bordeaux kommer i 2019 på kærlige danske hænder. Jeg har indgået et samarbejde med min gode veninde og naturvinsekvilibrist Stéphanie Roussel på Lassolle

Vi er således blevet enige om at knytte bånd mellem København Nordvest og Frankrigs Sud Ouest på den måde, at Stéphanie vil sælge 3,2 hektar vinstokke til mig og dem, der vil være med sammen med mig. De gamle stokke vil forsyne kommende andelshavere med vinavlererfaring, fællesskab og masser af naturvin.

Med min egen personlige historik som 4. generations vinbonde på Le Raït i udkanten af Bordeaux og min far Claude, som allerede i 1980 omlagde vores marker til økologi, så har jeg altid næret stor tillid til naturens selvopretholdende evner. Det ligger så at sige i mine gener og i min vinøse opdragelse.

Jeg bor i Danmark, hvor jeg sælger mine egne og en række ligesindede vinbønders vine fra min butik i København NV. Jeg deltager aktivt i arbejdet på vores vingård, og gennem de sidste par år har jeg desuden importeret vine fra Stéphanie og opbygget et venskab med hende.

Den bedste læremester

Fremover ønsker Stéphanie at målrette flere kræfter på at lave naturlige vine fra andre bønders økodruer. Derfor sælger hun nu i første omgang 3,5 af Lassolles sine i alt 9 hektar fra.

På grund af vores allerede tætte bånd står jeg forrest i køen, og det efterlader mig med en stor mulighed. Aftalen indeholder nemlig en gradvis overtagelsesperiode, hvor Stéphanie vil indtage rollen som min læremester. Jeg ved af erfaring, at det ikke er nogen nem opgave at producere seriøse, naturlige vine, men med mit solide udgangspunkt, et højt ambitionsniveau og den helt rigtige mentor mener jeg, at jeg har ret fine kort på hånden.

Et fælles projekt

Vi har med andre ord skabt et særdeles lovende setup med et stort potentiale i sigte. Men ambitionerne rækker længere end som så. For mig er projektet en succes, hvis fremgangen skabes i selskab med de rette mennesker. Det gælder naturligvis både den lejlighedsvise lokale arbejdskraft, vinbondekollegerne, lokalsamfundet, internationale salgskanaler mv.

Men særligt forbindelsen til Danmark indtager en vigtig rolle i den langsigtede planlægning. Jeg arbejder allerede ihærdigt på at videreformidle Le Raïts naturvinøse dyder til det danske publikum, og med overtagelsen af nogle af Stéphanies marker på Lassolle, er det kun naturligt, at de samme mennesker får mulighed for at tage del i den målsætning – og ikke mindst livsstil.

Vin er og bliver en social sport, så hvorfor ikke samle det helt rigtige hold fra starten?

Bliv andelshaver i "Det Nye Lassolle"

Købet af markerne er pt (2. halvår 2019) ved at blive gennemført. Der er i skrivende stund 12 b-aktionærer hver med en ejerandel på 40.000 kr. Dertil kommer to a-aktionærer, som med nogle lidt større beløb er trådt ind i ejerkredsen sammen med mig selv.

Som b-aktionær bliver du medejer af de ca 3,2 hektar vinmarker, men som andelshaver er du formentlig også motiveret af vores fællesskab og ønsket om at komme tættere på de vine, vi drikker ude og hjemme. Årets høst bliver en kærkommen lejlighed til at tage aktiv del i arbejdet, lære om de mange overvejelser man gør sig som vinbonde, smage prøver fra fad og amfora, samt naturligvis at spise, drikke og hygge sig med resten af holdet.

Fællesskabet lever og styrkes resten af året i min butik i København, hvor vi sammen smager nye årgange og opdateres på udviklingen på Lassolle. Dertil vil den løbende orientering foregå via email-opdateringer og en lukket Facebookgruppe.

Det bør næsten være overflødigt at nævne, men din status som andelshaver ledsages selvfølgelig af naturvin i kassevis.

Interesseret?

Projektet er stort set lukket for nuværende (august 2019). Men hvis du vil være med som andelshaver, er der åbent for, at du kan skrive dig på venteliste. Det betyder, at jeg vil kontakte dig, hvis en nuværende b-aktionær ønsker at sælge sin andel, eller hvis vi bestemmer os for at lave en aktieudvidelse. 

Præsentationen giver sandsynligvis anledning til nogle opklarende spørgsmål, som jeg med glæde vil svare på. Så hold dig ikke tilbage, hvis tilbuddet har pirret din nysgerrighed. 

Kontakt mig på telefon 28578548, mail jon@ogvinbonden.dk eller besøg mig i butikken i København Nv for at høre nærmere.

Søg